Ana içeriğe atla

Arduino

Arduino Nedir?

Arduino bir Giriş Çıkış kartıdır ve Processing/Wiring dilinin uygulamasını içeren geliştirme ortamıdır.
Atmel AVR Mikro Denetleyici (atmega) kullanırlar. Programlama ve diğer devrelere bağlantı için gerekli yan elemanlar bulundurur. Her Arduino kartında en azından bir 5 voltluk regüle entegresi ve bir 16MHz kristal vardır. Bu kartları programlamak için harici bir devre kullanmayız. Çünkü içindeki mikro denetleyiciye zaten bootloader yüklüdür.

Size uygun Arduino kartını seçip aldıktan sonra ihtiyacınız olan bilgisayar, USB kablosu, çeşitli dirençler, ledler, butonlar, breadboard, bağlantı ve atlama kabloları, çeşitli sensörlerLCD ler gibi bazı malzemelerdir.

Kısaca; bir duman sensörü yapmak istediğinizi düşünerek,
Eğer arduino kullanırsanız ihtiyacınız olan tek şey arduino kartı gerekli sensör ve lcd screen sayılabilir. Pahalıdır. Zaman tasarrufu sağlar.
Arduino kullanmazsanız işiniz çok daha zordur. Bir mikro denetleyici (en favorim PIC16f877a) bu mikro denetleyiciye yazılımınızı kurabilmek için programlama kartı. İşleriniz bitmedi, mikro-denetleyiciyiz programladığınız  sayıyorum ve  bu denetleyicinin devre kartı şemasının hazırlanması basılması ve devre elemanlarının hazırladığınız karta lehimlenmesi ve çalıştırılması. Ucuzdur.

Sonuç:


Eğer bir projeyi ilk defa hayata geçiriyorsanız vaktiniz yoksa kesinlikle prototipini  arduino kullanarak hazırlamanızı tavsiye ederim. Zaman Tasarrufu sağlar.

İşlerin nasıl yürüdüğünü devre şeması hazırlamayı baskı devre yapmayı  öğrenmek istiyorsanız ve vaktiniz varsa o zaman 2. yöntem size göredir. 

Ayrıca bir adet arduino kartı almanızı ve bu kartla boş zamanlarınızda ilgilenmenizi genç bir mühendis adayı olarak sizlere şiddetle tavsiye ederim. Ve unutmayın ki arduino kartları defalarca programlanabilir.

Arduino Kartları:








Ayrıca Bakmanızı İsterim:

*Arduino UNO R3

*Arduino Leonardo

*Arduino Mini

*Arduino Pro Mini

*Arduino Lilypad



Bu blogdaki popüler yayınlar

7 Segment Display Nasıl Çalışır?

Bir deney ile sizlere bunu açıklayacağım. Deneyde Kullanılan Araçlar: ·         Multimetre ·         100 ohm Direnç x 7 ·         7447 Entegre ·         Breadboard ·         Güç Kaynağı ·         Bağlantı Kabloları ·         7 Parçalı gösterge Deneyin Amacı: 1.       7447 Entegresinin Kurulması, çalıştırılması,pin numaralarının öğrenilmesi. 2.       7 parçalı gösterge çalışma mantığı 3.       7 parçalı göstergenin pin numaralarının öğrenilmesi Devre Şeması: Devre Şemasının Proteus Çizimi: Dikkat: Proteusda 7447 Entegresinin toprak ve power (V0) Bağlantıları otomatik olarak yapılmıştır.  Ve 1-2-6-7 numaralı bacaklara lojik 0 değeri verilmiştir. Deney Hakkında Bilgiler ve Deneyin yapılışı 7 segment LED   ( 7-parçalı sayısal LED )   Nedir: 7 segment LED (7-parçalı sayısal LED) gösterge en yaygın sayısal gösterge biçimlerinden biridir. Yedi çubuk parça 8 oluştura

Siemens S71200 Programlamaya Giriş Notları(1)

MÜHENDİSİN NOT DEFTERİ... DERS NOTU ŞEKLİNDEDİR, DÜZENLENECEKTİR. S71214 DCDCDC 1M bacağına 0 V verirseniz diğer girişleri tetiklemek için +24V kullanmalıyız. Analog girişler 0-10V arasında tetikenmelidir. Transistörlü PLC lerde çıkışlar +24V Q0.0 dan başlayarak adresleme yapılmaktadır. Profinet standart. Tüm ethernet kullanan sistemlerle kullanabilirsiniz. Memori kart sayesinde plc işlemlerini kayıt edebilirsiniz. Ortasında bulunan kapak içerisinde signal boardlar mevcut. Direk bağlantı yapılabilir. ÖRN: thermocouple. Haberleşme modulleri sol tarafa monte edilebilir. Örn RS485 Ray üzerine montaj yapılırken modülleri önceden monte etmek kolaylık sağlar. GSM-GPRS Modülü ile sms vb kontroller yapılabilir, Sim Kart ihtiyacı var. Sağ tarafa Thermocouple vb modül bağlantısı yaparken ray'a takarak tornavida yardımı ile konnektörü dışarı çıkarabilir. Tırnaklı bir yapısı var. (ilginç :)) CPU değişeceği zaman konektörler kolaylıkla tırnaklar yardımı ile ayrılabilir.  Sa

3D YAZICI PRUSA İ3 STEEL YAPIYORUZ (P3Steel)

1.Bölüm Malzeme Alırken dikkat etmeniz gereken noktalar ve maliyeti düşük yazıcılar toplamak için yukarıda bulunan video'yu izleyiniz. 3D Yazıcı Temel Bilgiler 3D yazıcı, 3 boyut da zemin üzerine kat kat çıkarak boşlukta 3D çizimleri oluşturan bir çeşit CNC Tezgahtır.  Bilgisayarda tasarlanan nesneleri aynı bir cnc gibi işler. Öncelikle çizim repetier programında katmanlara ayrılır. Yazıcı çizilen nesneyi katman katman alt tablaya plastik akıtarak yapar. Her bir katman üst üste gelerek çizime yükseklik verir 3. boyut kazandırılır.  Yazıcıların kartuşları filament olarak tanımlanır.Bir ipe benzeyen sert çubuk şeklinde filament rulo şeklinde satılmaktadır. PLA ve ABS en temel filament çeşitleridir. PLA doğaldır. Piyasada genellikle kg olarak satılır. Hazır olarak satılan bir çok model olmasına karşılık, OpenSource olarak nitelendirilen reprap 3 boyutlu yazıcılarda mevcut. Open Source kavramı dilimize açık kaynak kodlu olarak yerleşmiştir yani 3 boy