Ana içeriğe atla

Arduino ile Mail Atan Toprak nem Sensörü

İhtiyaç listesi:

Arduino uno
Arduino Ethernet Shield (Wiznet w5100) => Link
Toprak Nem Algılama Sensörü => Link

W5100 Arduino ve nem sensörü

Devre Şeması

Arduino üzerine W5100 takılacak. A0 pini toprak nem sensörünün Anolog pinine takılacak. 5V ve GND bağlantıları yapılacak. Üzerinde ilgili pinler yazıyor.



İlk Adım: Nem Sensörü Kullanımı

Nem sensörü üzerinden aldığımız değerleri Seri Port haberlşemesi kullanarak bilgisayarımız üzerinden kontrol edelim. Her şey doğru çalışıyor mu?
Arduino ile toprak nemi

  Serial.begin(9600) Nedir?

Arduino ile bilgisayarı çift yönlü konuşturan haberleşme standardıdır. Bunun sayesinde kolayca arduino tarafından üretilen değerleri PC den görebileceğiz.

map() komutu Nedir?

Her hangi bir değeri max ve minimum değerler arasında scala etmemize yarar. Okunan nem değeri max 100 ve minimum 0 olmak üzere yüzde olarak anlaşılır bir şekilde bize sunmasını sağlamak için kullandık.


Kod:
int analogPin = A0;     // Nem sensörümüzün anolog pini
                      
int val = 0;           // okunan degerin kayıt olacagı 

void setup()
{
  Serial.begin(9600); // Standart seri haberleşmeyi başlat, PC den görebilmek için.
}

void loop()
{
  val = analogRead(analogPin);     // val degerine okunan degeri attık.
  val = map(val, 0, 1023, 100, 0);  //okunan degeri yüzde cinsinden anlamak için 0-100 arasına map yaptık.
  
  Serial.print("Yuzde Nem:");   Serial.println(val);            // Seri port ile pc ye yazdırdık.
}

İkinci Adım: W5100 Kullanımı:

Mail Gönderme Protokolü hk.
Mail gönderebilmek için SMTP mail sunucusunu kullanmamız gerekiyor. Kendimize bir tane ücretsiz hesap açalım.

smtp2go için tıklayın.

Yukarıda linkini verdiğim siteye kayıt olun. ücretsiz.  
SMTP Yönetim Paneli
Siteye giriş yaptıktan sonra bir usarname ve şifre belirleyin.

Devamı Gelebilir. Projelerim genelde maddi imkanlar nedeniyle yarım kalırken bu sefer zaman yetersiliği nedeniyle yarıda kaldı.



Bu blogdaki popüler yayınlar

7 Segment Display Nasıl Çalışır?

Bir deney ile sizlere bunu açıklayacağım. Deneyde Kullanılan Araçlar: ·         Multimetre ·         100 ohm Direnç x 7 ·         7447 Entegre ·         Breadboard ·         Güç Kaynağı ·         Bağlantı Kabloları ·         7 Parçalı gösterge Deneyin Amacı: 1.       7447 Entegresinin Kurulması, çalıştırılması,pin numaralarının öğrenilmesi. 2.       7 parçalı gösterge çalışma mantığı 3.       7 parçalı göstergenin pin numaralarının öğrenilmesi Devre Şeması: Devre Şemasının Proteus Çizimi: Dikkat: Proteusda 7447 Entegresinin toprak ve power (V0) Bağlantıları otomatik olarak yapılmıştır.  Ve 1-2-6-7 numaralı bacaklara lojik 0 değeri verilmiştir. Deney Hakkında Bilgiler ve Deneyin yapılışı 7 segment LED   ( 7-parçalı sayısal LED )   Nedir: 7 segment LED (7-parçalı sayısal LED) gösterge en yaygın sayısal gösterge biçimlerinden biridir. Yedi çubuk parça 8 oluştura

Siemens S71200 Programlamaya Giriş Notları(1)

MÜHENDİSİN NOT DEFTERİ... DERS NOTU ŞEKLİNDEDİR, DÜZENLENECEKTİR. S71214 DCDCDC 1M bacağına 0 V verirseniz diğer girişleri tetiklemek için +24V kullanmalıyız. Analog girişler 0-10V arasında tetikenmelidir. Transistörlü PLC lerde çıkışlar +24V Q0.0 dan başlayarak adresleme yapılmaktadır. Profinet standart. Tüm ethernet kullanan sistemlerle kullanabilirsiniz. Memori kart sayesinde plc işlemlerini kayıt edebilirsiniz. Ortasında bulunan kapak içerisinde signal boardlar mevcut. Direk bağlantı yapılabilir. ÖRN: thermocouple. Haberleşme modulleri sol tarafa monte edilebilir. Örn RS485 Ray üzerine montaj yapılırken modülleri önceden monte etmek kolaylık sağlar. GSM-GPRS Modülü ile sms vb kontroller yapılabilir, Sim Kart ihtiyacı var. Sağ tarafa Thermocouple vb modül bağlantısı yaparken ray'a takarak tornavida yardımı ile konnektörü dışarı çıkarabilir. Tırnaklı bir yapısı var. (ilginç :)) CPU değişeceği zaman konektörler kolaylıkla tırnaklar yardımı ile ayrılabilir.  Sa

3D YAZICI PRUSA İ3 STEEL YAPIYORUZ (P3Steel)

1.Bölüm Malzeme Alırken dikkat etmeniz gereken noktalar ve maliyeti düşük yazıcılar toplamak için yukarıda bulunan video'yu izleyiniz. 3D Yazıcı Temel Bilgiler 3D yazıcı, 3 boyut da zemin üzerine kat kat çıkarak boşlukta 3D çizimleri oluşturan bir çeşit CNC Tezgahtır.  Bilgisayarda tasarlanan nesneleri aynı bir cnc gibi işler. Öncelikle çizim repetier programında katmanlara ayrılır. Yazıcı çizilen nesneyi katman katman alt tablaya plastik akıtarak yapar. Her bir katman üst üste gelerek çizime yükseklik verir 3. boyut kazandırılır.  Yazıcıların kartuşları filament olarak tanımlanır.Bir ipe benzeyen sert çubuk şeklinde filament rulo şeklinde satılmaktadır. PLA ve ABS en temel filament çeşitleridir. PLA doğaldır. Piyasada genellikle kg olarak satılır. Hazır olarak satılan bir çok model olmasına karşılık, OpenSource olarak nitelendirilen reprap 3 boyutlu yazıcılarda mevcut. Open Source kavramı dilimize açık kaynak kodlu olarak yerleşmiştir yani 3 boy