Ana içeriğe atla

İnternet Üzerinden Askerlik Başvurusu

14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren "ASKERLİK YOKLAMASI" işlemleri E-DEVLET üzerinden yürütülecektir. Askerlik yoklaması işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmenize gerek kalmadan İnternet de E-DEVLET üzerinde başlatabilir ve aile hekiminize giderek işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

E-YOKLAMA'DA Yükümlülerin yapacakları işlemler:

1) Mevcut değilse PTT şubesine giderek E-DEVLET şifresi alın..
2) https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu  Adresine giriş yapın.
3) Kimlik Bilgileriniz ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
4) Ön bilgilendirme yazısını dikkatli şekilde okuyunuz.

  1. Bu hizmetten, 1111 sayılı Askerlik Kanunu ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu gereğince Askerlik yoklama işlemlerini yaptırmakla yükümlü vatandaşlarımız faydalanabilmektedir.
  2. Hakkınızda daha önceden sağlık nedeniyle erteleme kararı verilmişse yoklama işlemlerinizi en yakın askerlik şubesinde yaptırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde e-Devlet Kapısından başlatacağınız yoklama işlemleriniz geçersiz sayılacaktır.
  3. Askerlik yoklama başvurunuzu tamamlamak için doldurmanız gereken iki adet bilgi formu bulunmaktadır. Bu formlar;
    • Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu
    • Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu.
    Bu formları doldurduktan sonra Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre kayıtlı olduğunuz Aile Hekimine giderek "Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi" işlemlerinizi yaptırmanız gerekmektedir.
  4. Aile Hekiminizce hakkınızda verilecek Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi kararına, 30 işgünü içerisinde en yakın Askerlik şubesine müracaat ederek itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.
  5. Burada bildireceğiniz beyanlarınız sizleri yasal sorumluluk altına sokmaktadır. Yanlış veya doğru olmayan bilgileriniz tespit edildiği takdirde hakkınızda hukuki işlem başlatılacaktır.
  6. Dolduracağınız “Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu” ve “Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu” belgesi üzerindeki barkod numarası ve T.C. Kimlik Numaranız, paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından “ASAL Yoklama Başvurusu Belge Doğrulama” hizmeti ile görüntülenebilecektir.
  7. Dolduracağınız bilgiler ile ilgili tereddütleriniz var ise, en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına başvurunuz.
5) Bilgilendirme yazısını okudum anladım ve kabul ediyorum seçeneğini işaretledikten sonra devam et tuşuna basınız.
6) iletişim bilgilerinizi giriniz ve vesikalık fotoğrafınızı yükleyin
Aşağıdaki örnekteki gibi olmasına dikkat edin.


7)  Tüm Soruları cevaplayıp Kaydet tuşuna Basın. Aşağıdaki Mesajı alacaksınız.
Başvuru işlemi başarıyla gerçekleştirilmiştir.


Ve en son not olarak:
  1. Doldurmuş olduğunuz formların çıktısını almanıza gerek yoktur.
  2. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre kayıtlı olduğunuz Aile Hekimine gitmeniz ve Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenenizi yaptırmanız gerekmektedir.
  3. Aile Hekiminizdeki işlemlerinizi tamamladıktan sonra askerlik şubenize gitmenize gerek yoktur. Ancak Yoklama Kaçağı durumunda iseniz, ADNKS askerlik şubesine giderek sevk işleminizi yaptırmanız gerekmektedir, aksi takdirde cezalı durumuna düşeceksiniz.
  4. Aile Hekiminizce hastaneye sevk edilmeniz halinde hastanedeki işlemlerinizi tamamlamayı müteakip bir (-1-) işgünü sonrasında hastane evraklarınızla birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat etmeniz gerekmektedir.
  5. Aile hekimi tarafından ileri tetkik maksadıyla aile hekiminin bulunduğu memuriyet mahalli dışındaki hastaneye sevk edilmeniz halinde, buna ilişkin harcırahınızın ödenebilmesi için hastane çıkışında, hastanede teşhis ve tanı için ayakta geçirdiğiniz günleri gösterir onaylı belgeyi hastaneden alarak bir (-1-) işgünü sonrasında askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir.
  6. Askerlik ertelemesi, askerlik muafiyeti ve askere sevk tehiri ile ilgili işlemleriniz için evraklarınızla birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat etmeniz gerekmektedir.
  7. Talep etmeniz halinde Aile Hekiminizdeki veya Hastaneye sevk edilmeniz halinde hastanedeki işlemlerinizi tamamlamayı müteakip bir (-1-) işgünü sonrasında en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığından veya e-Devlet Kapısı üzerinden Askerlik Durum Belgesi alabilirsiniz.
  8. Sevk edileceğiniz eğitim merkezi veya sınıf okulu belli olduktan sonra sevk belgenizi e-Devlet Kapısı üzerinden alabilirsiniz. Yoklama esnasında belirttiğiniz bonservis belgenizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir.
ÖNEMLİ: Askerlik yoklamalarını zamanında yaptırmayan yükümlülerin cezalı duruma düşecekleri için zamanında yaptırmaları menfaatlerine olacaktır. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

7 Segment Display Nasıl Çalışır?

Bir deney ile sizlere bunu açıklayacağım. Deneyde Kullanılan Araçlar: ·         Multimetre ·         100 ohm Direnç x 7 ·         7447 Entegre ·         Breadboard ·         Güç Kaynağı ·         Bağlantı Kabloları ·         7 Parçalı gösterge Deneyin Amacı: 1.       7447 Entegresinin Kurulması, çalıştırılması,pin numaralarının öğrenilmesi. 2.       7 parçalı gösterge çalışma mantığı 3.       7 parçalı göstergenin pin numaralarının öğrenilmesi Devre Şeması: Devre Şemasının Proteus Çizimi: Dikkat: Proteusda 7447 Entegresinin toprak ve power (V0) Bağlantıları otomatik olarak yapılmıştır.  Ve 1-2-6-7 numaralı bacaklara lojik 0 değeri verilmiştir. Deney Hakkında Bilgiler ve Deneyin yapılışı 7 segment LED   ( 7-parçalı sayısal LED )   Nedir: 7 segment LED (7-parçalı sayısal LED) gösterge en yaygın sayısal gösterge biçimlerinden biridir. Yedi çubuk parça 8 oluştura

Siemens S71200 Programlamaya Giriş Notları(1)

MÜHENDİSİN NOT DEFTERİ... DERS NOTU ŞEKLİNDEDİR, DÜZENLENECEKTİR. S71214 DCDCDC 1M bacağına 0 V verirseniz diğer girişleri tetiklemek için +24V kullanmalıyız. Analog girişler 0-10V arasında tetikenmelidir. Transistörlü PLC lerde çıkışlar +24V Q0.0 dan başlayarak adresleme yapılmaktadır. Profinet standart. Tüm ethernet kullanan sistemlerle kullanabilirsiniz. Memori kart sayesinde plc işlemlerini kayıt edebilirsiniz. Ortasında bulunan kapak içerisinde signal boardlar mevcut. Direk bağlantı yapılabilir. ÖRN: thermocouple. Haberleşme modulleri sol tarafa monte edilebilir. Örn RS485 Ray üzerine montaj yapılırken modülleri önceden monte etmek kolaylık sağlar. GSM-GPRS Modülü ile sms vb kontroller yapılabilir, Sim Kart ihtiyacı var. Sağ tarafa Thermocouple vb modül bağlantısı yaparken ray'a takarak tornavida yardımı ile konnektörü dışarı çıkarabilir. Tırnaklı bir yapısı var. (ilginç :)) CPU değişeceği zaman konektörler kolaylıkla tırnaklar yardımı ile ayrılabilir.  Sa

3D YAZICI PRUSA İ3 STEEL YAPIYORUZ (P3Steel)

1.Bölüm Malzeme Alırken dikkat etmeniz gereken noktalar ve maliyeti düşük yazıcılar toplamak için yukarıda bulunan video'yu izleyiniz. 3D Yazıcı Temel Bilgiler 3D yazıcı, 3 boyut da zemin üzerine kat kat çıkarak boşlukta 3D çizimleri oluşturan bir çeşit CNC Tezgahtır.  Bilgisayarda tasarlanan nesneleri aynı bir cnc gibi işler. Öncelikle çizim repetier programında katmanlara ayrılır. Yazıcı çizilen nesneyi katman katman alt tablaya plastik akıtarak yapar. Her bir katman üst üste gelerek çizime yükseklik verir 3. boyut kazandırılır.  Yazıcıların kartuşları filament olarak tanımlanır.Bir ipe benzeyen sert çubuk şeklinde filament rulo şeklinde satılmaktadır. PLA ve ABS en temel filament çeşitleridir. PLA doğaldır. Piyasada genellikle kg olarak satılır. Hazır olarak satılan bir çok model olmasına karşılık, OpenSource olarak nitelendirilen reprap 3 boyutlu yazıcılarda mevcut. Open Source kavramı dilimize açık kaynak kodlu olarak yerleşmiştir yani 3 boy